Spoznajte kulinársky tím Brasserie Anjou


Tomáš Opletal

Šéfkuchár

Tomáš, pôvodom Čech, patrí medzi skúsených gastronomických expertov. Svoju kariéru začal vo francúzskej reštaurácii Obecní dům, od kedy sa v ňom prejavila vášeň pre gastronomickú prezentáciu jedál a láska k originalite a vysokej úrovni prípravy jedál. Na Slovensku pôsobí už od roku 2006, kedy doplnil kulinársky tím Jaroslava Žídeka na poste šéfkuchára jednej z najlepšie hodnotených reštaurácií na Slovensku. Počas svojej kariéry získal cenné skúsenosti v najlepších reštauráciách v Čechách, na Slovensku, ale aj vo Švédsku a Dánsku. Ako šéfkuchár viedol reštaurácie Barock a Hot. Keďže rád cestuje, skúsenosti zbieral po celom svete od Londýna cez Paríž až po thajský Phuket. Práve tam sa ochutnávaním domácich jedál inšpiroval a mnohé objavy preniesol aj do svojej kuchyne. Okrem známych hollywoodskych tvárí ako Michael Douglas a Anthony Hopkins ocenili jeho kulinárske umenie aj vysokí štátni predstavitelia Václav Havel, Hillary Clinton, Vladimir Putin, či nórsky kráľovský pár.

Tomáš Opletal už vyše 5 rokov pôsobí ako šéfkuchár v hoteli Sheraton Bratislava. Svoj čas však nevenuje len vareniu, ale rád rozvíja talenty svojich kuchárov a vedie ich k úspešným šéfkuchárom. 



Róbert Dukon

Sous Chef

 Róbert Dukon je mladý, ambiciózny kuchár, ktorý pochádza z kuchárskej rodiny. Svoje remeslo vyštudoval v Nových Zámkoch a svoju profesiu zdokonaľoval v kuchyni prestížneho a prísneho majstra Jána Košťálika, ktorý je členom Slovenského zväzu Kuchárov a Cukrárov. V roku 2005 ako 17 ročný získal zlatú medailu na súťaži Danubius Gastro v Bratislave.

Po skončení štúdia získal cenné skúsenosti vo Veľkej Británii, kde pracoval ako Sous chef v hoteloch v Cambridge a Oxford. Od roku 2011 zdokonaľuje svoje kuchárske umenie v hoteli Sheraton Bratislava v Reštaurácii Brasserie Anjou. Róberta ste už viackrát mohli vidieť aj v rôznych televíznych reláciách alebo na gastronomických podujatiach.



Tomáš Šomody

Junior Sous Chef

 Už počas štúdia sa u Tomáša prejavovala láska ku gastronómií a hotelovému cestovnému ruchu, ktorú naplno využil hneď po štúdiu. Prvé cenné skúsenosti získal v rôznych reštauráciách v Košiciach a neskôr na Cypre, kde zdokonalil svoje kuchárske remeslo, keď pracoval pre hotelovú sieť Louis Hotels & Resorts. 

Po návrate na Slovensko sa stal členom pre-opening tímu Grand Hotel Kempinski vo Vysokých Tatrách, kde sa pod vedením korporátnych šéfkuchárov priučil molekulárnej gastronómií, ktorej prvky rád používa dodnes.  Po príchode do hotela Sheraton Bratislava začal na pozícii Chef de Partie. V roku 2012 ako Team Captain úspešne viedol Culinary Team hotela Sheraton Bratislava k zisku viacerých medailí na medzinárodnom gastronomickom festivale v Istanbule. Sám získal zlatú a bronzovú medailu. 

V súčasnosti Tomáš pracuje na pozícii Junior Sous Chef a na svojom konte má 2 kuchárske knihy.



Brasserie Anjou

Pribinova 12 EUROVEABratislavaSK

+421235350740 Hours of Operation

Hours of Operation
Zatvoriť
  • Breakfast: Monday - Friday 6:30 am - 10.30 am
  • Breakfast: Saturday - Sunday 7:00 am - 11:00 am
Rezervácie
Zdieľať
Zatvoriť